Natuurgebieden

De Veluwe

De Veluwe is meer dan alleen maar bos. Camping de Zandhegge ligt aan de rand van de bossen maar ook aan de rand van prachtige heidevelden, landgoedeen en weidegronden. Op de Veluwe vind je ook mooie zandvlakten zoals het Beekhuizerzand en het Kootwijkerzand. Kortom: een prachtig gebied om paard te rijden, te wandelen en te fietsen.

Lucht.jpg

Tongerense Heide en Wisselse Veen

Net buiten Epe liggen de natuurgebieden Tongerense Heide, Tongerense Veen en Wisselse Veen. Het is een afwisselend gebied met veel hoogteverschillen op de grens van de hoge droge Veluwe en lage natte gebieden rond Tongeren. Hier lopen een aantal mooie beken.

In dit gebied mag de hond aangelijnd mee. Er zijn twee wandelroutes, een van 5 en een van 4 kilometer. Alleen de wandelroute in het Wisselse Veen is redelijk toegankelijk voor invaliden en kinderwagens. De paden zijn ook toegankelijk voor fietsers. Er zijn aparte ruiterpaden in het gebied. 

Vierhouterbos.JPG

Vierhouterbos

Het Vierhouterbos is een bos boordevol wild. Tijdens het wandelen ontdek je hier de wroetsporen van de zwijnen langs de paden. Midden in de bossen liggen hun zoelplaatsen. Dat zijn de poelen waarin ze hun modderbaden nemen. Bij het Zandenbos en aan de rand van het Vierhouterbos mag je hond lekker los lopen. Ook zijn er diverse ruiter- en menroutes uitgezet.