Kastelen en Landgoederen

Kasteel Cannenburch.jpg

Kasteel Cannenburch (Vaassen)

Een middeleeuws kasteel gebouwd door de Gelderse veldmaarschalk Maarten van Rossem. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht door het kasteel. Bezichtiging van kasteel en park kan op eigen gelegenheid met een audiotour of op afspraak onder leiding van een gids.

landgoed bonenburg.PNG

Landgoed Bonenburg (Heerde)

Prachtig landgoed op loopafstand van centrum Heerde. Het huis is niet toegankelijk omdat het in particulier bezit is, maar de bossen en de landerijen eromheen zijn een zeer geliefd wandelgebied en er kan gefietst worden. Parkeren kan op de parkeerplaats bij het huis en de hond mag op wegen en paden loslopen.

Paleis het Loo.jpg

Paleis Het Loo (Apeldoorn)

Paleis Het Loo is de voormalige zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Het paleis doet sinds 1984 dienst als museum. Naast het paleis zijn ook de barokke tuinen en de Koninklijke Stallen te bezichtigen. Regelmatig zijn er speciale activiteiten of evenementen waaronder de Princesse dagen en de Zomerparade.

Staverden.jpg

Landgoed Staverden (Ermelo)

Staverden is de kleinste stad van Nederland gelegen stussen Elspeet en Ermelo. Landgoed Staverden is een mooie plek om te wandelen. Dwars door het landgoed stroomt de Staverdense Beek en er zijn oude grafheuvels te vinden. Bij het huis is een pauwenverblijf met witte pauwen. Het kasteel zelf is niet te bezichtigen.