Lid van 8,5

Museum Hagedoorns Plaatse (Epe)

Beleef het boerderijleven bij Hagedoorns Plaatse in Epe. De boerderij is uit 1715 en is een Hallenhuis. Bezoekers worden vanaf de parkeerplaats naar de kapschuur geleid waar een expositieruimte is ingericht. Neem een kijkje in de schuren of loop rond door de moestuin. De boerderij is rolstoelvriendelijk en in het gebouw is een lift aanwezig.

Museum Hagedoorns Plaatse
Hagedoornsplaats 1

Anton Piek Museum (Hattem)

In het Gelderse Hanzestadje Hattem is het werk van Anton Pieck te zien. In 1984 is dan ook het “Huis voor Anton Pieck” hier gevestigd. Anton Pieck is bekend van de bekende verhalen, tekeningen van o.a. de Efteling. De bovenste verdieping van het museum is bereikbaar via een traplift. Op de bovenverdieping is een rolstoel beschikbaar voor rolstoelgebruikers die van de traplift gebruik willen maken. De kelder is bereikbaar via een plateaulift.

Anton Piek Museum
Anton Pieck roodkapje 1

Nederlands Bakkerijmuseum (Hattem)

Ontdek het grootste bakkerijmuseum van Nederland in de pittoreske vestingstad Hattem. Neem een kijkje in het dagelijks leven van de bakker. Kinderen kunnen onder begeleiding van een bakker zelf aan de slag. Een speurtocht, verse poffertjes eten en genieten van de broodshow maken de dag compleet.

Nederlands Bakkerijmuseum
Slide show 81 2

Openluchtmuseum (Arnhem)

Waan je in het Nederland van vroeger. Dit museumpark is ongeveer 80 voetbalvelden groot en is voorzien van boerderijen, huizen en grachtenpanden die eruit zien alsof ze nog bewoond zijn. Kinderen vermaken zich prima met het helpen bij allerlei ambachten.

Openluchtmuseum Arnhem
Zaanse 1