Online reserveren

Kamperen Verhuur

50 jaar Zandhegge

50 jaar Zandhegge

1972 -1986

Hoe het begon

Camping de Zandhegge bestaat dit jaar alweer 50 jaar!  Even terug in de tijd!  Hoe het begon…

In 1972 is Camping de Zandhegge opgericht door de familie Haas. In eerste instantie was er niet meer dan een stuk grond en bomen. Er werden toiletgebouwtjes geplaatst en het zwembad en de kantine werden gebouwd. De gasten konden komen! Er zijn zelfs gasten die al bijna 50 jaar op de camping staan!  

1973 -  Opening Kantine

1986-1999

In 1986 heeft de familie Hoeksema overnomen. Harry en Claire Hoeksema runden samen met broer/zus Jenny en Elias Hattar 13 jaar lang de Zandhegge.  De tennisbaan werd aangelegd en er werd veel aan de infra gedaan, o.a. de tv aansluiting.  De camping had in die tijd ongeveer 250 plaatsen.  Het meerendeel waren stacaravans en seizoenplaatsen, alleen het hooiland bestond toen uit toeristische plaatsen voor kort verblijf (ong. 45).  Er werd veel gedaan door de gasten aan recreatie activiteiten.  Kaartavonden, bingo's, zeskampen, playbackshows, klootschieten.  Dat was de tijd dat er nog nog niet zoveel op TV was en nog geen mobiele telefoons. 

De kantine werd gerund door Eef Hanekamp en Harry Schonewille. En was toen alleen open in de weekenden en in de vakanties. 

1999-2022

Eind 1999 hebben wij de camping overgenomen van de familie Hoeksema.  We draaien dit jaar alweer ons 23e seizoen. En we hebben heel wat meegemaakt. Veel gasten leren kennen, maar helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van een aantal lieve gasten.
De eerst paar jaar hebben we de camping gedraaid zoals die was. We hebben wel heel veel bomen weghaald, want het was wel erg dicht gegroeid.  In 2003 hebben we het huidige sanitairgebouw gebouwd. De plaatsen links van het zwembad waren voornamelijk stacaravans. In de loop der jaren zijn daar kampeerplaatsen voor in de plaats gekomen. In 2011 hebben we de hele camping open gegraven  en de waterleiding vervangen en de het elektranetwerk verzwaard.  In 2013 hebben we de kantine gerenoveerd en is Heggies Speelschuur geboren. De bar en het biljart verdwenen maar een leuke binnenspeeltuin een gezellig terras en brasserie zijn er voor terug gekomen.
In 2014 zijn we lid geworden van Ardoer. Een groep campings die samen reclame maken en persoonlijke aandacht en kwaliteit belangrijk vinden. We leren elke dag nog veel van onze collega's.  In 2016 zijn we begonnen met het verhuren van accomodaties.  Momenteel hebben we ongeveer 25 verhuuraccomodaties waaronder trekkersthutten, diverse soorten tenten en chalets.  Ons bedrijf is inmiddels erg gegroeid, mede dankzij een geweldig team van trouwe medewerkers! 

zandhegge 50